Logo Universal Lounge Bar

Belgische Bieren

Onze bierkaart van Belgische Bieren

Het zou raar zijn mochten we de Belgische bieren niet sterk aanbevelen in onze zaak. Onze politiekers zijn zeker niet de beste voorbeelden, maar onze bieren daarentegen behoren tot de beste ter wereld. En volgens de gegevens uit de laatste editie van "Alle Belgische Bieren" van Hilde Deweer, zou ons landje nu zo´n 1132 unieke bieren hebben, komende van 178 brouwers.

Onze frigo´s zijn niet groot genoeg voor zoveel soorten gerstenat, maar we zullen toch proberen om telkens een selectie ervan in huis te hebben.

De verscheidenheid van deze bieren is natuurlijk groot en ieders smaak verschilt, maar we hebben toch wel een biersoort die bij je persoonlijke smaak past.

We zijn verheugd dat we een steeds grotere groep echte bierliefhebbers kunnen welkom heten.

Hieronder vind je de bieren die we vast op de kaart hebben staan. Onder de rubriek degustatie zul je regelmatig een ander bier vinden die we slechts tijdelijk aanbieden.
En momenteel wordt er samen met de invoerder gewerkt aan een bijkomende bierkaart, waar we het accent nog meer op de artisanale bieren gaan leggen. Maar meer daarover binnenkort...

duvel

DUVEL

8.5 º

Hoegaerden

HOEGAARDEN
WITBIER

Kasteelbier donker

KASTEELBIER
DONKER

11º

kasteelbier tripel

KASTEELBIER
TRIPEL

11º

Leffe Blond

LEFFE
BLOND

6.6º

Leffe bruin

LEFFE
BRUIN

6.5º

Kwak

KWAK

Grimbergen Blond

GRIMBERGEN
BLOND

6.7º

DESCALCIFICANTE

GRIMBERGEN
DUBBEL

6.5º

Satan

SATAN


St Louis Kriek Premium

ST LOUIS
KRIEK PREMIUM

3.2º

St Louis Geueze

ST LOUIS
GEUEZE

4.5º

Sint Bernardus Pater 6

SINT BERNARDUS
PATER 6

Wittekerke Rosé

WITTEKERKE ROSÉ

4.3º

La Chouffe

LA CHOUFFE

Liefmans Fruitesse

LIEFMANS FRUITESSE

4.2º

Liefmans Cuvée

LIEFMANS CUVEE BRUT

Liefmans Goudenband

LIEFMANS GOUDENBAND

Eindelijk enkele bieren uit mijn geboortestad

We zijn nu al enige tijd aan het onderhandelen met de invoerder om enkele bieren van Liefmans uit Oudenaarde tot bij ons te krijgen. De lokale verdeler heeft wel de Fruitesse van Liefmans, maar de echte gekende bieren van Liefmans niet. Nu liefmans, is slechts een van de brouwerijen in Oudenaarde. Hun meest gekende bier was altijd hun Goudenband. Wij maakten toen in de familie jaarlijks voor eigen gebruik enkele vaten kriekbier. We hadden zelf onze eigen kriekenboomhaard... en met onze eigen krieken vers geplukt maakte mijn vader zaliger op basis van Goudenband van Liefmans ons eigen huisgemaakte kriek !!! Het procede is niet hetzelfde als de lambic, maar uniek en speciaal op hun manier. Met hun unieke flessen eentje voor de echte liefhebbers. Hou het dus de komende dagen in de gaten bij ons. En kom het proeven.

terras Universal Lounge Bar