Logo Universal Lounge Bar

Dammann Thee in Universal Lounge Bar

Waarom onze keuze voor Dammann Thee

In dezelfde lijn als wij kozen voor de beste koffie, kozen wij voor Dammann thee. Van huis uit koos onze familie steeds voor de beste thee. Dammann was de keuze theevoor de beste kwaliteit. Als je weet dat Dammann al meer dan 30 jaar geleden de cristallen theezakjes uitvond... (Lipton, om er eentje te noemen, durft nu pas over te schakelen omdat het papierenzakje de mindere kwaliteit moest verdoezelen...)

Toen wij op zoek waren naar Dammann hier in Spanje, stonden we voor een onmogelijke opgave... dergelijke kwaliteit is niet te vinden in Spanje... En toen kwam voor ons een "toevallige" meevaller... alhoewel toeval is het misschien niet... want Illy nam een participatie in Dammann omdat hun bedrijfsfilosofie gelijklopend is... kwaliteit voor alles...

Maar hoe dan ook voor ons een meevaller omdat we zo makkelijker aan de beste thee konden geraken zonder zelf import te moeten organizeren.

Dammann Frèreskist thee

Geschiedenis

Thee is natuurlijk al een van de oudste dranken in de wereld. Dat is buiten kijf, maar hoeveel ondernemingen die er nu nog zijn, zijn reeds meer dan 400 jaar aktief in dezelfde branche ?

In 1692 was Dammann erkend door Koning Louis XIV met het exclusief voorrrecht om thee te verkopen in Frankrijk. Dat was de start van een lange geschiedenis in de aanloop van het bedrijf Dammann Frères om posten op de vier uithoeken van de wereld te onderhandelen om zo de beste thee te vinden komende van de beste tuinen in de wereld.

Na Wereld Oorlog II, nam de geschiedenis van Dammann Frères een omwenteling door de markt te benaderen in een andere manier met de komst van de persoon Jean Jumeau-Lafond. Gepassioneerd en inventief, was hij het die met het idee kwam om ook losse thee aan te bieden in de gekende winkels in Frankrijk.  Het was ook Jean Jumeau-Lafond die in de jaren 50 de eerste gearomatiseerde thee´s creëerde. En hij was ook degene die enkele exclusieve blends ontwikkelde die sindsdien klassiekers zijn.

Vandaag is het de derde generatie van Jumeau-Lafond die het bedrijf runt.

Bovendien in hun streven om dozen te creëren die de thee beter bewaren, zijn ze zodanig ontwikkeld dat het echte collectie stukken geworden zijn en waarvan ze nu beperkte oplagen maken en genummerde reeksen...

Op hun website vind je zeker iets die bij je persoonlijke smaak past. Ook op de website van Illy vind je collectie items terug.

Ben je geïnteresseerd en vind je iets op hun site, vraag het ons en wij verzorgen de bestelling en laten het bij ons aankomen.


Voor wie van kwaliteit houdt

Iemand die echt kwaliteit weet te appreciëren, die weet dat er een merkelijk verschil is tussen de thee die je bij ons kunt drinken en een "industriële" thee.

Onze theekaart

Wie bij ons al eens in de menukaart aan het lezen was, heeft zeker al gemerkt dat we een ruim aanbod van thee´s en kruidenthee´s hebben.

Omdat thee door de eeuwen heen geprezen is voor zijn positieve invloed op onze gezondheid, hebben wij bij iedere thee of kruidenthee enkele van zijn kenmerken geplaatst.

breakfast theeZwarte Thee - BREAKFAST

De breakfast blend combineert Ceylan, Darjeeling en Assam thee.
Thee, melk : de perfecte eerste kop voor de vroege vogels...

darjeeling theeZwarte Thee - DARJEELING

Deze Darjeeling thee komt van de voet van de Himalaya. Met zijn lichte smaak, zijn amber kleur en de smaak van rijpe vruchten, kan deze thee de dag door gedronken worden.

ceylan theeZwarte Thee - CEYLAN O.P.

Deze Ceylan O.P. (Orange Pekoe) biedt een vol, regelmatig blad van een gemiddelde grootte, perfekt gerold: De aromatische kop is typisch voor Ceylan thee, maar zonder bitterheid.

Earl Grey theeZwarte Thee - Natuurlijk gearomatiseerd
EARL GREY

De Earl Grey is een traditioneel oosters mengsel van ongerookte Chinese theeën. Hij verrukt de liefhebbers dank zij de fijne bergamotolie van Calabre.

vanille theeZwarte Thee - Natuurlijk gearomatiseerd
VANILLE

De vanille thee is een mengsel van ongerookte Chinese theeën en vanille. Zeer mild en warm.

4 rode vruchten theeZwarte Thee - Natuurlijk gearomatiseerd
4 RODE VRUCHTEN

Een thee van ongerookte Chinese thee gemengd met 4 rode vruchten. Thee op smaak gebracht met kers, aardbei, framboos en aalbes.

chinese gunpowder theeGroene Thee - GUNPOWDER

Het Chinese Gunpowder is een groene thee die in de vorm van een canonbal wordt gerold. Eén van de meest verbruikte theeën in het noorden van Afrika,  vaak gebruikt voor de bereiding van groene muntthee.

blend melange orientalGroene Thee - natuurlijk gearomatiseerd
ORIENTAL

de blend Soleil Vert is een groene Gunpowder thee van China. Dit mengsel is op smaak gebracht met passievrucht, perzik en wilde aardbei.

pepermunt kruidentheeKruidenthee - PEPERMUNT
Pepermunt staat bekend als remedie tegen maagproblemen. Het bevordert de eetlust en de afscheiding van gal- en verteringssappen, het verjaagt darmgassen en gevoelens van misselijkheid. Het bevordert de spijsvertering.

jasmine theeGroene Thee - natuurlijk gearomatiseerd
JASMINE

Deze groene thee is natuurlijk geparfumeerd met de bloemen van de Jasmijn.

Lindebloesem kruidentheeKruidenthee - LINDEBLOESEM
deze thee heeft een geurige honingachtige smaak en tal van positieve eigenschappen. Heeft een rustgevende werking op de zenuwen en werkt tegen slapeloosheid. Bevordert de spijsvertering. Werkt cholesterol- en bloeddrukverlagend.

Kamille kruidentheeKruidenthee - KAMILLE
is een ontspannend kruid, dat een goede nachtrust bevordert en helpt bij stressklachten. Werkt ontsmettend en ontstekingsremmend bij alle ontstekingen. Helpt tegen maagkrampen en misselijkheid.

citronnelle  kruidentheeKruidenthee - CITRONNELLE

is een goede reiniger dat helpt om de nier, lever, blaas en spijsverteringskanaal te ontgiften. Het vermindert urinezuur, cholesterol, overtollige vetten en andere toxines in het lichaam...

verveine kruidentheeKruidenthee - VERVEINE

heeft een frisse, lichte citroensmaak. Het bevordert de spijsvertering, bestrijdt duizeligheid en hoofdpijn, heeft een kalmerend effect en bevordert de nachtrust.

lindebloesem en munt kruidentheeKruidenthee - LINDEBLOESEM & MUNT

verenigt het goede van beide in minder grote dosis...

verveine en munt  kruidentheeKruidenthee - VERVEINE & MUNT

verenigt het goede van beide in minder grote dosis...

terras Universal Lounge Bar